Sådan installerer du dit nye HMF hjørnefilter

For at få fuld glæde af dit nye HMF hjørne filter, skal du udover selve filtret, bruge et powerhead og et lille stykke slange.

Det første du skal gøre, er at montere et stykke slange på powerheadet. Stykket skal være 1-2 cm længere, end måttens tykkelse.

Derefter skal der laves et hul til powerheadet i filtret. Hullet skal sidde 1-2 cm under vandoverfladen, og det anbefales at placere det i midten.
Hullet skal laves laves med noget spidst. F.eks en saks. Det er meget vigtigt, at der kun bliver prikket et hul og ikke klippet eller skæres. Lav gerne prikket så lille, at slangen kun lige akkurat kan pressen igennem.

Ved at kun prikke et hul, kan man altid fortryde igen senere, hvis man hellere vil placeres hullet anderledes.

Nu presser du bare slangen igennem hullet, og lader powerheadet ligge løst bag måtten. Her kan du eventuelt også placere dit varmelegeme, hvis du bruger sådan et.

Filtret kan nu bare stå af sig selv i hjørnet.

 

Husk altid at bruge et powerhead, med det anbefalede flow. Er det for svagt eller for kraftigt, vil det gå ud over filtrets effektivitet. Mangler du flow i akvariet, bør du derfor bruge et ekstra powerhead, uden for filtret.